●Thursday, 7 March 2013●

TUTORIAL! Letak like button Facebook dalam entri

Assalamualaikum! Hai gaiss! Yo!

Hari ni terpanggil pula nak buat tuto ni. Eceh~ Nak buat tuto pun sampai terpanggil-panggil gitu eh. Hehe.. Ni sebab ada sorang adik ni tanya, dia baru buat GA, nak letak like button untuk like page sponsor. :)

1) Pergi ke SINI.

2) Isikan url fanpage tu di 'Url to like'.

3) Untick pada 'SEND BUTTON' dan 'SHOW FACES'


4) 'Layout Style' tu tukar pada button_count. (Lupa nak letak pada gambar)

5) Klik 'Get Code' dan klik 'IFRAME'. 


6) Ambil code tu, paste pada entri korang. ^^

0 Red Velvet(s):

Post a Comment

Baca bismillah sebelum komen, komen elok-elok je ya! Jangan maki-maki, nanti Allah benci. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...