●Thursday, 7 March 2013●

TUTORIAL! Letak like button Facebook dalam entri

Assalamualaikum! Hai gaiss! Yo!

Hari ni terpanggil pula nak buat tuto ni. Eceh~ Nak buat tuto pun sampai terpanggil-panggil gitu eh. Hehe.. Ni sebab ada sorang adik ni tanya, dia baru buat GA, nak letak like button untuk like page sponsor. :)

1) Pergi ke SINI.

2) Isikan url fanpage tu di 'Url to like'.

3) Untick pada 'SEND BUTTON' dan 'SHOW FACES'


4) 'Layout Style' tu tukar pada button_count. (Lupa nak letak pada gambar)

5) Klik 'Get Code' dan klik 'IFRAME'. 


6) Ambil code tu, paste pada entri korang. ^^

1 comment:

  1. Uhh.. harap menjadi. dah banyak buka tuto tp x jadi2. btw, paste kat entri? bukan code html?

    salam kenal :)

    http://hzinnirah.blogspot.com

    ReplyDelete

Bismillah.
Setiap kata kau ujar, fikir kembali,
"Apa ia berguna buat umat?"
Terima kasih berjuta untuk kata perangsang, juga cacian dan kejian, untuk aku berdiri memperbaiki diri yang bukannya sempurna.
Hanya manusia biasa tapi bukan calang.
Noktah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...